Etusivu
Masajo
Ajankohtaista
Koulutusta
Palautteet
Yhteystiedot
Kuvagalleria
Löydä lähin jälleenmyyjä
Osta suoraan verkkokaupasta

Tilausjärjestelmä jälleenmyyjille, ryhmille, jne.

   Käyttäjätunnus:
   Salasana:


Rekisteröidy tästä Unohtuiko salasana? (rekisteriseloste)


Kuvapankki tuotekuvista
Intiaanisokeri®

Intiaanisokeri®-täysruokosokeri Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, (joka on tarkoitettu ihmisravinnoksi oikein käsiteltynä, ei etanoliksi jota tuotetaan jalostetuilla nopeakasvuisilla lajikkeilla) jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Tämä mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo'on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Tuotteessa ei käytetä minkäänlaisia paakkuuntumisenestoaineita. Tästä syystä joku pussi saattaa tuntua toista kovemmalta. Intiaanisokeri®-täysruokosokerissa on ruokohunajan luonnollinen aromi.

Intiaanisokeri®-täysruokosokeri Suomessa on kehitetty yhteistyössä terveydenhoidon ammattilaisten kanssa niin sanottu "jaksamisjuoma", jossa käytetään Intiaanisokeri®-täysruokosokeria ja Ruususuola®-kristallisuolaa. Katso kohtia Ruususuola ja käyttöohjeet. Annoin ohjeet Okinawalaisille jotka antoivat jaksamisjuomaa Yhdysvalloista tulleille baseball ammattilaisille, sillä he tulevat harjoittelemaan Okinawalle. Heidän kommenttinsa oli pelin jälkeen, ettei muuta urheilujuomaa tarvittu eikä tullut väsymystä. (Shimabukuro)

Intiaanisokeri® nimi on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija sanoi että hänestä se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua.

Intiaanisokeri pala INTIAANISOKERI® on Masajo Oy:n rekisteröimä tuotemerkki ja yrityksen aputoiminimi. Alkuperäisen Intiaanisokeri®-täysruokosokerin tunnistaa intiaanitaiteilija ystävämme Aronin maalaamasta Inka-kuriiri juoksijasta.

Intiaanisokeri® on säilytettävä kuivassa ja suojeltava auringolta ja voimakashajuisilta tuotteilta. Tiiviissä astiassa säilytettynä, sen aromi säilyy pidempään.

ERI SOKERILAADUT

Täysruokosokeri

Kuivattua, mutta muuten käsittelemätöntä sokeriruokomehua, jota tuodaan joko jauheena tai paloina. Tuotetta käytetään tavallisen valkoisen sokerin sijasta terveellisempänä vaihtoehtona. Tuotteen sokeripitoisuus kuiva-aineesta polarimetrisesti määritettynä on 89.5%. (EU:n Tullihallituksen virallinen luokitus 1999. Helsinki)

Japanin Tieteen ja Teknologian laitoksen vastaava määritys on 89.7 %, loput käsitetään mineraaliaineiksi, joihin sisältyvät pääravintoaineet ja hivenaineet.

EU:n Elintarvikevirasto luokitteli Intiaanisokeri®-tuotteen täysruokosokeriksi vuonna 2000 Kalevi Salmisen johdolla.

Raakaruokosokeri syntyy kun sokeriruokomehusta erotetaan melassi ja puhdistetaan kiteyttämällä ensimmäisen kerran. Raakasokerin sisältämien kivennäisaineiden määrä vaihtelee riippuen puhdistuskertojen lukumäärästä.

Valkoinen sokeri on jalostuksen lopputuote, jota on puhdistettu niin monta kertaa, että jäljellä on mahdollisesti vain aavistus mineraalisuoloista.

Melassi syntyy jalostuksessa sivutuotteena ja siihen jäävät sokeriruokomehussa olevat kivennäisaineet ja vitamiinit. Se on juoksevaa, tummaa väriltään ja voimakkaan makuista.

Fariinisokeri on valkoista sokeria, johon on lisätty hieman melassia. Sokerin väri ei johdu siitä, tuotetaanko sokeri juurikkaasta tai ruo'osta vaan jalostusasteesta.



Lisää tietoa Intiaanisokeri®-täysruokosokerista

Eri sokereiden vertailutaulukko

Selitystä sisältävistä aineista

Julkaisu käyttäjältä Masajo.

Intiaanisokeri
Käyttöohjeet
Reseptit
Tunnista aito täysruokosokeri

Ruususuola
Käyttöohjeet
Kuvagalleria

Jaksamisleipä
Jaksamisjuoma
Maca raaka

Vetoomus Intiaanisokeri kaapattu?!


Seuraa Masajon työntekijää 3 kuukautta Boliviassa

Copyright © Masajo

MASAJO Yrittäjäntie 24, 01800 Klaukkala, puh. 09 2769 1050