Takaisin

SOKERIRUO'ON TÄRKEÄT AINEET

Löydetty täysruokosokerista (Japani, Saksa, Ranska, Sveitsi)

Kalsium, rauta, magnesium, mangaani, sinkki, fluori, kromi, kalium, piihappo ja fosfori.

Tärkeitä mineraaliaineenvaihdunnalle (A. Vogel)

Sokeriruo'on vitamiinit ovat:

(A) B1, B2, B3, B6, Pantoteenihappo (E)

Vitamiinien tehtäviä:

A = Näkö, silmät, iho, limakalvot, kasvu.
B1 = Hiilihydraattien aineenvaihdunta.
B2 = Energiaa tuottavien ravintoaineiden aineenvaihdunta.
B3 = Rasvan ja hiilihydraattien aineenvaihdunta.
B6 = Valkuaisaineiden ja hiilihydraattien aineenvaihdunta.
Pantoteenihappo = Soluaineenvaihdunta.
E = Antioksidantti.

Mineraalien ja hivenaineiden tehtäviä:

Kalium: Hermoston ja lihastentoiminta, sydämen toiminta (rytmi), munuaisten toiminta, elimistön pH (säätelee happo- emästasapainoa).

Magnesium: Hermoston ja lihasten toiminta, suojelee soluja yhdessä kaliumin kanssa natriumin eli suolan tuhoilta.

Kromi: Verensokerin aineenvaihdunta ja psyykkinen tasapaino.

Sinkki: Lisää entsyymien hiilidioksidin kuljetusta. Geenien muodostus, valkuaisaineiden muodostus, insuliinin toiminta. Lisää vastustuskykyä.

Rauta: Veren ja lihasten väriaineen muodostus.

Panamerikan terveysorganisaation mukaan Täysruokosokeri eroaa koostumukseltaan ja valmistustavaltaan suuresti teollisesti valmistetuista sokereista.

Alkuun